Een bewegwijzerde wandelroute van zo’n 17 km langs fraaie natuur en bijzondere bezienswaardigheden. Hoewel u op elk willekeurige punt kunt beginnen, wordt het dorpshuis Het hart als startpunt gebruikt.

Naast de tekst van de routebeschrijving staan er her en der langs de route het knapzaklogo en een pijltje als wegwijzer. De wandelrichting is tegen de klok in. De route is makkelijk in twee ‘lussen’ op te splitsen, naar het oosten en naar het westen. Het wandelen van de hele route duurt ongeveer 5 uur en is ongeschikt voor mindervaliden en rolstoelen.

Mocht u met een hond (of honden) wandelen, let alstublieft op waar u deze los mag laten. De honden kunnen neospora bij zich dragen. Onderweg zijn er diverse rustpunten, maar hoe lang u erover doet, heeft u zelf in de hand. Genieten, daar gaat het om.

 

Download hier de lange versie van de route mét historische gegevens. Dit is een pdf-bestand van 8 pagina’s.
Download hier de korte versie van de route zonder franje. Dit is een pdf-bestand van 3 pagina’s.
Download hier de ‘losse’ routekaart in pdf-formaat.
Download hier het gpx-bestand voor degenen die zich laten begeleiden door een wandel-app.

Knapzak

Te zijner tijd wordt bij diverse locaties zoals Dorpshuis Het hart, B&B’s, campings e.d. een gevulde knapzak verkrijgbaar met lokale eetwaren, een drankje en een waardebon voor een Eefdese maaltijd bij de lokale horecagelegenheden. Dit onderdeel van het concept is nog in ontwikkeling.

Markering met logo

De route is tegen de klok in gemarkeerd met een gestencild knapzaklogo en een rood of zwart pijltje. Dit ter ondersteuning en aanvulling van de heldere wandelinstructies in beide versies van de tekst. Te zijner tijd worden deze markeringen vervangen door gedrukte plaatjes.

Voor degenen die al wandelend de route op hun smartphone willen volgen, is een App in ontwikkeling. Intussen is de route wél via deze site te volgen tijdens de wandeling.

Vragen…

… over de downloads of feedback over de route? Neem gerust contact op via e-mail

‘Welkom in Eefde’-wandelroute

Een korte wandeling van zo’n 4 km en 75 min door het dorp, met als start- en eindpunt Dorpshuis Het hart. Hoewel deze route primair gemaakt werd voor wandelaars, is er ook een versie van de route voor fietsers en rolstoelgebruikers.

Download hier de routebeschrijving, met een routekaart en historische gegevens (pdf 9,3 MB).
Download hier het gpx-bestand voor de wandelroute.
Download hier het gpx-bestand voor de route voor fietsers en rolstoelgebruikers.

Hoe deze ‘Welkom in Eefde’-route is ontstaan

Ieder jaar organiseert de Gemeente Lochem een welkomstbijeenkomst voor nieuwe bewoners die tijdens het vorige jaar (augustus tot augustus) in de gemeente zijn komen wonen. Van de ongeveer 600 genodigden komt meestal een kwart naar zo’n bijeenkomst. Op zaterdag 23 september 2017 was het de eer aan Eefde om ‘gastheer’ te zijn voor deze bijeenkomst… en als een deel van de ‘entertainment’ werd deze wandeling met begeleiders georganiseerd. Deze route is nu beschikbaar voor iedereen die Eefde beter wil leren kennen én een fijne wandeling wil maken in deze mooie omgeving.

Detmers militaire wandel-/fietsroute

Deze route, van zo’n 35 km, voert langs tal van de vele militair-historische bezienswaardigheden in de omgeving van Eefde.
Download hier de pdf van de route (16 pagina’s) en een kaart van de route (A4, pdf).
‘Proef’-wandelaars en -fietsers zijn van harte welkom, uw feedback óók.

Andere routes

Heeft u zin om mee te helpen met het ontwikkelen en uitzetten van routes? Uw hulp is meer dan welkom! Zend een e-mail met uw gegevens en beschikbaarheid.